Program 2023

 

FREDAG

Pladsen er åben 12.00 - 02.00

14:00 Kuglebanebyg v. Marie Koch Kjærgaard

15:30 Velkomst på scenen

16:00 Døssing

17:00 Ringridning

18-20:00 MAD

19.00 - 22.00 Sabine & Siri: installation i hønsehuset

20:00 Rigmor

21:00 Åbningsritual v. Maja Paalsson

22:00 Kalaha

23:00 NATMAD

23:00 802

23:30 DJ - Heidi Mortenson aka Phtalo

DØSSING

Moderne cocktail af lækker lounge og pulserende grooves

døssing er et søskendeband bestående af Jon, Aske, Mathilde og Annestine Døssing Bendixen, som musikalsk bevæger sig inden for instrumental jazz, der i høj grad er betonet af en legesyg tilgang samt en umiskendelig kemi i deres kompositioner og udtryk på scenen.

døssings musikalske univers inviterer publikum til at læne sig tilbage i stolen og lade tankerne flyde, og andre gange til at slå sig løs på dansegulvet. Med keys, synthesizers, spoken words og effektmaskiner på basun og vokal samt akustisk trommesæt kombineret med den taktfaste trommemaskine, leger døssing med mødet mellem det elektroniske og analoge og skaber på den måde et stemningsfuldt og drømmende univers.

Udover deres musikalske udtryk har døssing også en særskilt og iøjnefaldende mystisk visuel identitet, der minder om David Lynchs Twin Peaks æstetik, men blandet med den pastel-farverige, antikke stil kendt fra The Grand Budapest Hotel.

døssing spiller fredag d. 11. august kl. 16.00 på Gårdscene

ÅBNINGSRITUAL v. MAJA PAALSSON

Lige som månens cyklus har inspireret mange ritualer, er Den Grænseløs Festival også blevet en tilbagevendende begivenhed med sine egne traditioner. Igen i år markerer vi de tre dages begyndelse med et åbningsritual hvor vi samles for tage fælles afsæt ind i de tre dejlige dage. Forbundethed & Håb er temaer for årets åbningsritual som finder sted ved havet i en æstetisk og rituelt forberedt cirkel, faciliteret af Maja Paalsson. Maja inspireres af og introducere os for;

Rum - vores univers er et levende hele; vi er en del af naturen i et gigantisk netværk af liv

Tid - vi er en del af alt liv på jorden, før og efter os, og vi er her lige nu

Fællesskab - vi er her for at fejre livet sammen

Håb - det vi glæder os over og det vi håber for vores planet.

Ritualet er fredag d. 11. august kl. 21.00

KUGLEBANEBYG MED MARIE KOCH

Kunstner Marie Koch Kjærgård står klar med limpistol, materialer, inspiration og gode ideer, når hun hjælper os med at få skabt flotte kuglebaner ud af pap og andre gode genbrugssager. Lav din egen cool kuglebane og se kuglens vej gennem rør og æsker. Vi undersøger hvor meget der skal til for at få kuglen til at trille, uden at det går for hurtigt. Vi laver mekanismer, der bremser og forlænger kuglens forløb. Vi sætter materialer sammen, så det hele bare virker. Medbring kun fantasi og godt humør - og måske en voksen hjælper hvis du er mellem 5-7 år.

Fredag d. 12. august kl. 14.00.

RIGMOR

Medrivende, indlevende, spilleglade Rigmor kommer med deres poetiske popmagi til det smukke gårdrum på årets festival. Sidste år stod de på Rising scenen på Roskilde Festival. I år står de sammen med os under lindetræet. Det dansksprogede Aarhusianske indierockband, har spillet sammen siden marts 2018, og udgav sidste år debutalbummet “Glade Blinde Børn”. Albummet fik store roser, blandt andet fem stjerner i Gaffa og en anbefaling i Weekendavisen. Her skrev anmelderen at Rigmor var et band han glædede sig til at opleve live. Det gør vi virkelig også.

Gaga v. Kari Vig Petersen

På den grænseløse festival kan du danse Gaga med danselærer Kari Vig Petersen. Gaga er dans gennem fantasi inspirerede bevægelser. Dansen giver en ramme for at fordybe sig i sin fysiske sanselighed og aktivering af kroppen. Instruktionerne er implementeret for at øge bevidstheden, hvor den personlige palette af bevægelsesmuligheder udvides, hvor evnen til at modulere energi og aktivere en eksplosiv kraft, når det er nødvendigt styrkes, hvor bevægelsen opnår en bredere vifte af forskellige teksturer og kvaliteter. 

Kari Vig Petersen: Kari er danser og danselærer, der bor og arbejder i København, Danmark. Hun har sin bachelorgrad i dans fra Islands Kunstakademi. Kari deltog i Gaga Teacher Training Program i Tel Aviv, hvor hun trænede under Bosmat Nossan, Saar Harari og Ohad Naharin. Hun blev certificeret Gaga-lærer i 2019.

802

Efter at have udgivet hiphopbeats med blandt andre Raekwon fra Wu-Tang Clan og turneret i ind- og udland under navnet Slowolf valgte Andreas Asingh at flytte fra København til sit barndomsland her på Djursland. Her møder han i 2022 Andreas Beck og Jens Emil Sørensen. To langhårede drenge fra den djurslandske heavymetal undergrund. Der opstår en connection, hvorfra der bare MÅ skabes noget nyt. Heraf opstår bandet 802. På kort tid har 802 skabt sin egen unikke og hazy lyd. Numrene indhylles af spøgelsesagtige synths, bubblegum-hooks og kantede trommerytmer. Alt sammen svøbt ind i en dyne af heavymetal-distortion.

Oplev heavy haze-energien lørdag d. 13.08 kl. 23.00!

MORGENSANG MED INGE-LINE

Inge-Line er kommende musikterapeut og udøvende musiker og har derigennem en masse erfaring indenfor brugen af vores fineste og mest personlige instrument, nemlig stemmen. Kom og vær med i flokken når vi starter dagen derpå med lidt selvkærlighed; mental massage, åndedræts feel-good og kontakt til stemmen. Vi vil lege med stemmeimpro i form af cirkelsang og til slut forhåbentligt føle os klar til endnu en dag på verdens bedste festival. Og har du mere lyst til bare at lytte er du også allerhjertens velkommen.

Skovgynge v. Karpenhøj Naturcenter

Kom og mærk suset, når du svinger mellem træerne i den store skovgynge.

Friluftsvejleder Rane Damsgaard Kammer fra Karpenhøj Naturcenter står klar med klatreseler og -hjelme, når vi tilbyder en svingtur mellem træerne omkring Havmøllen og Jernhatten.

Skovgyngen er for alle, der kan lide suset i maven, når man gynger højt og kan mærke luften suse i ørerne.

Vi hjælper hinanden med at blive trukket op i træerne, hvor man selv bestemmer hvor højt, man vil gynge. Så uanset om man vil gynge højt eller knap så højt, kan alle være med.

Rundt omkring den store skovgynge vil der være små gynger i træerne.

Tidsrummet lørdag 12. august kl. 13-17

Praktisk info:

Alder 4 år og opefter

Vi hjælper hinanden med at få folk op i gyngen, da de skal trækkes op.

Siri Viola og Sabine Kamp

Jernhatten

Rødrygget tornskade, pimpenælde, orker, hjertegræs, nikkende limurt, mergel, Arn og troldetræer. I Hønsehuset lægges Jernhatten i blød. Gennem en digital bearbejdelse af Jernhatten, som en stædig krigshjelm i landskabet, inviterer vi til en dekonstruktion og genskabelse af området i pixler. En proces hvor grænserne mellem det virtuelle og virkelige opløses, og sagnet om Jernhatten fortælles på ny.

LØRDAG

Pladsen er åben 07.00 - 02.00

07:00 - Børnemorgenmad

08:00 Yogaflow v. Milan Foo

08-09:30 MAD

09:00

  • Morgensang med Inge-Line

  • Kontaktimprovisation v. Johannes Frieboe

  • Familierytmik v. Anette Møs (0-7 år)

09:00 - 12:00 Sabine & Siri: installation i hønsehuset

10:00

  • Tekst Lab v. Rasmus Theisen og Isidora cale

  • Familierytmik v. Anette Møs (0-7 år)

  • Bueskydning v. Martin Cornelly

11:00

  • Gaga dans v. Kari Vig Petersen

  • Kuglebanebyg v. Marie Koch Kjærgaard

  • Sara Flindt

12-14:00 MAD

13:00 - 17:00 Skovgynge v. Rane Damsgaard Kammer, Karpenhøj Naturcenter

13:00-14:00 Becoming Species

14:00

  • Ocean Floor: Installation/performance

  • Kontaktimprovisation v. Johannes Frieboe

15:00

  • Skraldejam (10+), v. Anders Bo Pedersen

  • Mickey Gjerris: Forumsamtale

16:00

  • Kuglebanebyg v. Marie Koch Kjærsgaard

  • Bueskydning v. Martin Cornelly

  • Ravi Kuma

17:00 Cirkus v. Tonny Trifolikom

18-20:00 MAD

19.00 - 22.00 Sabine & Siri: installation i hønsehuset

20:00 Naja Rosa

22:00 Mames Babaganush

23:00 NATMAD

23:30 DJ Sabs

HAVET

Festivalen kysser Kattegats klare vand og inviterer til svømmetag.
Festivalkroppe hopper i havet - morgen, middag, aften, nat - og lader sol og måne omfavne deres salte hud.
Vi glæder os til det varmere vand og de friske dyp og fossilerne under vores fødder.

DJ SABS

Roots & Hybrid, Balkan style, Afro beat, Contemporary Roots Folk, Oriental Dub, Roots, Reggae, Desert Blues & Rock. Som antropolog og kulturformidler serverer DJ Sabs altid en overraskende, smittende og eventyrlysten cocktail, der gør at man som publikum får lyst til at gå mere på opdagelse - ikke kun i musikken, men også i menneskene og kulturen omkring én selv. Med en baggrund i antropologiens verden, en uudtømmelig nysgerrighed på nutidige folkemusik i alle afskygninger og et dagligt virke som booker og manager for flere anerkendte roots-bands, er der ikke mange afkroge af det danske og internationale global roots-musiklandskab Sabs ikke er velbevandret i. Læg dertil en sommernat, en smuk scene, et par højtalere og en mixerpult, og vi skal møde en DJ med en fantastisk forståelse for musikkens rejser og udviklinger på tværs af landegrænser, traditioner og idéer.

Lørdag d. 13.08 kl. 23.30!

MÅLTIDERNE

Vi skal dufte og smage morgen, middag, aften og nat! Og midt imellem det hele dukker der knas og grønt og sødt op ved baren.

Måltiderne under festivalen er centreret om det grønne og primært skabt af økologiske og lokalt producerede grøntsager og råvarer.

Vi mødes rundt om langbordene under teltdugen eller under den åbne himmel og sender delefadene rundt. Mellem venner, bekendte og nye ansigter.

Morgenmad kl. 8.00-9.30

Frokost kl. 12.00 – 14.00 – to seatings

Aftensmad kl. 18.00-20.00 – to seatings

Natmad når vi trænger allermest

Tovholderne i festivalkøkkenet er i år Karoline Cläesson og Solveig Fries, der sammen med et hold frivillige kreerer de smukke måltider.

KONTAKTIMPROVISATION 

Kontaktimprovisation er en ordløs samtale med et andet menneske. En øvelse af kropsligt nærvær og opmærksomhed i hvert eneste øjeblik. Kontaktimprovisation kan være både energisk og vildt - og poetisk og indfølende. 

Denne workshop vil gennem forskellige øvelser og teknikker give deltagerne en fornemmelse for den særlige tilstand, der kræves for at kunne lytte og kommunikere med  kroppen. I denne tilstand udviskes grænsen mellem der hvor den ene krop slutter og den anden begynder, og vi indgår pludseligt i et legende og lyttende samarbejde som føles fantastisk simpelt, fordomsfrit og grænseløst!

Der kræves ingen forudsætninger. Alle kan deltage uanset alder. 

Underviser: 

Johannes Frieboe: Danser og bevægelsestræner, Uddannet ManuVision kropsbehandler og træner. Johannes har undervist i bevægelse og træning de sidste 8 år.

EBELTOFT GÅRDBRYGGERI

Vi er utrolig glade for igen at samarbejde med det lokale bryggeri, Ebeltoft Gårdbryggeri - de leverer velsmagende drikkevarer af høj kvalitet, som vi kan nyde under hele festivalen, som en del af all inclusive billetten.

Fadølsanlæggene skænker:
Øl (flere varianter)
Sodavand (flere varianter) 

Vi glæder os til at nyde dejlige drikke med jer i sensommersolen!

TONNY TRIFOLIKOM

Tonny Trifolikom er den rendyrkede klovn og gøgler. Han har optrådt i Cirkus Krone, Cirkus Schuman, De Gale Gøglere, Cirkus Freja, flere gange på TV og en enkelt gang som kongelig hofnar for selveste Dronning Margrethe. Igen i år er vi så heldige at han vil være en del af Den Grænseløse Festival. Professor Trifolikoms solokavalkade for evigt enfoldige, elendige alvorlige og alvorligt latterramte. Hvis du ikke passer ind i målgruppen, kan du godt komme til det, når du ser tusindkunstneren fremtrylle løver og elefanter, fjernstyre publikum og forvirre børn med snore og sakse.

Lørdag d. 13. august kl. 17.00. Alder 0-100.

KALAHA

Ild i dansegulvet og publikum i trance.

Udover at være et ekstremt medrivende og højenergisk live-band, er Kalaha kendt for at være evigt udforskende i deres søgen efter musikalske grænseområder og geografiske spektre. Bestående af trommehelten Emil de Waal, Jens ‘Rumpistol’ Christiansen, Niclas Knudsen (Ibrahim Electric)  og Anders Stig Møller (bl.a. Turboweekend & Dizzy Mizz Lizzy) har Kalaha formået at skabe et helt unikt univers et sted mellem roots, jazz og elektronisk og har med inkluderingen af Hilal Kaya på vokal, desuden fået godt fat i det tyrkiske publikum.

Som lytter er du det ene øjeblik på hæsblæsende biljagt igennem bazaren i Istanbul, og i det næste svæver du i rummets kosmiske evighed, for derefter at lande i en støvet landsby i Mali. 

Elementer fra alt fra syre-rock og improviseret jazz til anatolsk funk og acid techno har været en del af Kalaha's udtryk siden starten i 2013 og har været med til at sikre dem bl.a en Danish Music Award og en Carl Prisen samt adskillige nomineringer.

Mames Babegenush

Mames Babegenush er øst, der møder nord. Stærke skandinaviske rødder sammenflettet med den sprudlende dansemusik fra Østeuropa; fra stemningen af nordiske fyrretræer til farverige bryllupper i Rumænien, på en gang nordisk vintermelankoli og ekstatisk glæde.

Gruppen har mange år på at finpudse deres fortolkning af den traditionelle jødiske og østeuropæiske folkemusik og de har altid insisteret på at give deres musik et personligt præg. Mames Babegenush er et notorisk forrygende liveorkester der altid vækker glæde. De har turneret i Europa og USA gennem de seneste 20 år.

​Oceanfloor.group → knife chimes/love songs

En lydoptræden, en installation: Vi genkalder “kniv”, genkalder “chimes”, genkalder “kærlighed” genkalder “sange”. I vores nye instrument: knivchimes.

Det har besøgt vores nætters drømme i adskillige år. Nu vil det tage form og høre sig selv, og vi vil give sang og stemme til dets første fødsel. Vi vil synge og svinge vores kærlighedsknive med vinden. I en lille krog i hjørnet af en mark —> et særligt sted, sammen. En stemme er en stemme er en kærlighedshandling.

Kom og vær med, lørdag d. 12. august kl. 10.00.

Sara Flindt

Danskfødte, Island-baserede Sara Flindt blev formet af en barndom omringet af grønne skove og taler nu til os fra sit hjem på de stormombruste klipper. Hun bruger lyd til at bevæge sig mellem verdener: mellem landskaber, drømme og teknologiske sfærer. Ved hjælp af et hjemmelavet pedal-board forvandler Sara Flindt sin stemme til både et udtryk for sig selv og et objekt udenfor sig selv. I musikken konkurrerer sanser og drømme med hukommelsen på en både desorienterende og afslørende måde, og Sara Flindt blander det organiske og det teknologiske med en legesyge, der er lige så sårbar, som den er mystisk. Sara Flindt har tidligere skrevet og optrådt under kunstnernavnet ZAAR, som spillede på den grænseløse festival i 2018.

Becoming Species

Becoming Species er et aktivistisk performancekollektiv, der gennem performantive interventioner søger at giver naturen stemme og sætte fokus på biodiversitets- og klimakrisen. Ved hjælp af performativ eksperimenteren med masker, knyttede kostumer, lyd, meditation og koreografi masserer vi forbindelser mellem menneskelig og mere-end-menneskelig natur. Naturens stemmer indtager det offentlige rum med et opråb om at bruge vores kroppe til at skabe politisk forandring. 

Becoming Species laver performative og inddragende aktiviteter på årets festival lørdag eftermiddag fra kl. 13-14:00

SØNDAG

Pladsen er åben 07.00 - 14.00

07:00 - Børnemorgenmad

08:00 Yogaflow v. Milan Foo

09:00

  • Morgensang med Inge-Line

  • Bueskydning v. Martin Cornelly

  • Gaga dans v. Kari Vig Petersen

10-12:00 BRUNCH

12:00 AddisAbabaBand

13:30 Afslutning fra scenen

HAVMØLLEN

Havmøllen vil igen i år danne rammen om Den Grænseløse Festival d. 11.-13. august.

De smukke bygninger er omfavnet af hav, træer, græsarealer og det gamle istidslandskab med Jernhatten, der nu snart består af blå og hvide anemoner og grønne trækroner.

Vi glæder os til at forvandle stedet til en festivalboble, hvor farverige telte og overraskelser skyder frem midt i de særlige og smukke omgivelser.

Skraldejam & Stomp med Anders Bo Pedersen

Lørdag d. 13. august kl. 15.00 er det børnene der kickstarter festen! Sammen med erfarne og aktive musikpædagog Anders Bo Pedersen bliver der fuld fart på musik, rytmer, bevægelse, icebreakers, rap og meget mere, når der afholdes workshop i Skraldejam og Stomp. Vi skal spille på murerbaljer, plastikspande, flasker, stokke, stikker, køller og ikke mindst på vores kroppe med body-percussion. Rock-rytmer, funky-rytmer, brasil-rytmer, knips, klap, tramp og alt hvad der ellers kan sparke festen og musikken i gang, skal flyde og fylde i denne workshop! Alder +10 år.

Læs mere på: www.stompogsalsa.dk 

Anders Bo Pedersen er en meget aktiv musikpædagog i musikalske sammenhænge over hele Danmark med kurser og workshops i skoler, friskoler, efterskoler, gymnasier og på pædagog- og lærerseminarierne!

Heidi Mortenson aka Phtalo

Opdag nye musikalske horisonter, når Heidi Mortenson aka Phtalo spiller et DJ-set fredag aften brygget på den energiske house musik fra deres podcast My House In Your Haus, der vil få de grænseløse gæster til at danse aftenen ud…

Heidi Mortenson aka Phtalo er elektronisk komponist og musik producer. Mortenson har en lang solo-karriere med 7 studiealbum og eget label Wired Records. Hun har gennem årene udviklet sin helt egen eklektiske stil og spillet Europa på kryds og tværs. Hun har 9 Gaffa Award nomineringer og har remixet Laurie Anderson, Austra og Else Marie Pade. Og så har Phtalo, via The Lake Radio, sin egen podcast My House In Your Haus, om elektronisk musik.

FAMILIERYTMIK FOR ALLE V. ANNETTE MØS

Lørdagsmorgensolens skarpe stråler varmer teltet op. Fredagens festival og søvnen sløver os. Men havet har os og køler kærligt kroppene. Morgenmaden vækker tankerne og hjernen  - nu skal vi i gang - med musik, leg og latter skal vi bevæge os ind i dagen med Annette Møs til Familierytmik. Hoppe, danse, tumle, synge og tromme. For de 0-7 årige + deres voksne. 

Lørdag d. 13. august kl. 09.

MORGENYOGA OG BEVÆGELSE

Vi fokuserer på at varme kroppen igennem. Åbne og blødgøre krop og sind. På klassen bevæger vi os ind og ud af både siddende og stående stillinger og giver hele kroppen opmærksomhed. Der vil være meditative, såvel som energiske og dynamiske elementer, der giver sved på panden, og variationer så alle kan være med. Klassen bygges langsomt op og vi kombinerer vejrtrækningen med stillinger, der fokuserer på styrke, smidighed og balance.

Praktisk info: Medbring yogamåtte og tæppe

Undervisere:

Milan Foo: Uddannet yogalærer ved Hamsa Yoga Studio i 2015 og har praktiseret og undervist yogahold de sidste 8 år.

Johannes Frieboe: Danser og bevægelsestræner, Uddannet ManuVision kropsbehandler og træner. Johannes har undervist i bevægelse og træning de sidste 8 år

Mickey Gjerris

En forumsamtale skal til sommer danne rammen for et møde mellem bioetiske tænker og forfatter Mickey Gjerris, og alle nysgerrige fremmødte festivalgængere. Vi skal tale om det største og det mindste her i livet; om ansvar og tvivl, sorg og glæde, fremtiden og de vigtigste valg lige nu.
I mere end 20 år har Mickey forsket i etik, natur, mennesker, klima, sundhed, liv og død ud fra et etisk, filosofisk og teologisk perspektiv. Vi glæder os til at dele og udforske temaer,  tanker og tvivl lørdag d. 12. august, kl. 11-12. 

På festivalen skal vi eksperimentere med et format, som vi kalder en forumsamtale. Det bliver ikke et foredrag, ikke et workshop, men en samtale mellem mennesker om det største og det mindste her i livet; om ansvar og tvivl, sorg og glæde, fremtiden og de vigtigste valg lige nu.

NAJA ROSA

Naja Rosas sjælefulde stemme tager lytteren med på en hypnotiserende rejse igennem dragende tusmørkepop, med et tvist af 60'ernes west coast lyd og filmiske landskaber. Live har hun et stjernespækket og eminent line-up som inkluderer: Naja Rosa Koppel: Vokal, Una Skott: Guitar/Kor, Sofia Hedia: Synthbas/keys/kor, Frank Hasselstrøm: keys/Horn, Anders Holm: Trommer. Udover hendes eget band, turnerer hun intensivt i dk og udland med sit andet band The Savage Rose. Glæd dig til en magisk rejse med Naja Rosa og band.

AddisAbabaBand

AddisAbabaBand spiller intenst og svingende afro-beat. Det er et kosmisk fartøj hvis brændstof er afro, funk, jazz, avantgarde, stramme beats og kollektiv improvisation. Forrest er en skarp og sammentømret hornsektion, som støttes af en superswingende bass/gui/keys gruppe på en bund af besnærende beats. AddisAbabaBand er et stort og ambitiøst orkester, der i over et årti har sat ild i dansegulvene med intenst svingende funkmusik.

Det er ingen hemmelighed at AddisAbabaBand har spillet på den grænseløse festival før….og der er en grund til vi inviterer dem tilbage.

AddisAbabaBand afslutter festivalen søndag kl. 12.00 med en kæmpe dansefest!

Asiatisk Bueskydning

Skotskfødte Martin Connelly har fået kinesisk kultur ind fra barnsben, med en mormor og far som er akupunktører og en mor som er makrobiotisk kostvejleder. Martins interesserer sig for Zenbuddhisme, kinesisk medicin og bambusfløjter og har en stor kærlighed for god te. Til daglig arbejder han i hjemmeplejen, underviser i bueskydning og skal til at studere akupunktur. For Martin handler livet om at skære ind til kernen: Hvad er essensen af fænomen og forståelse? Det er nok derfor han altid forsøger at ramme plet med pilen. I workshoppen for asiatisk bueskydning vil han lære dig 500 år gamle teknikker fra Mesteren Gao Yings manual, som han kalder for “Genvejen”. Teknikkerne er unikke, for de gør en i stand til at trække meget tunge buer og skyde lette buer behageligt.  

Vi vil forsøge at udforske og diskutere de emner, der altid har tilhørt bueskydningen i det antikke Kina; Morale, Medicin, Natursyn, Filosofi og relationen mellem krop og sind. Success i bueskydning kræver indre ro, og igennem bueskydning bliver den fremmet.

Isidora Cale & Rasmus Theisen

Om kunst, geografi og okkultisme. Med udgangspunkt i den litterære metode ‘Cut-Up-Teknik’ vil denne workshop undersøge om tingene altid er, hvad de ser ud til at være. Med litteratur, knive og sakse skal vi klippe tekster i stykker og sammensætte dem på ny. Til denne workshop vil vi tage udgangspunkt i det lokale: Djursland, Jernhatten, Kattegat. Vi skal helt enkelt dekonstruere både gammelt og aktuelt eksisterende litteratur om området, og, kort sagt, se om operationen åbner, afgrænser eller definerer nye samtaler, blikke eller virkeligheder.

Workshopholdere: 

Forfatter Isidora Cale og forfatter Rasmus Theisen