PROGRAM 2024

 

FREDAG

12:00 Pladsen åbner

15:30 Velkomst på scenen

16:00 Mathilde Walther Clark

17:00 Akabanga

18-20:00 AFTENSMAD

19:00 Workshop m. Sille Skovgaard & Emma Harris

20:00 KH Marie

22:00 Ki!

23:00 NATMAD

23:30 DJ Namdori

RUMPISTOL

Igennem 20 år har Jens Berents Christiansen aka Rumpistol udviklet sig til en af sin generations bedste og mest nysgerrige elektroniske musikere og producere. Rumpistol tager lytteren med på en gribende indre rejse, og med ”Going Inside” afslutter han sin klavertrilogi med et spirituelt, eftertænksomt og vildtvoksende konceptalbum. Ved at arbejde med et mere organisk udtryk og sin egen skrøbelighed har Rumpistol med sine to seneste album fået hul igennem til mange nye lyttere, der har kunnet spejle sig i musikken og bruge den til at bearbejde sorg, angst og stress.

Hans musik rummer elementer af jazz, folk, roots, elektronisk, ambient og klassisk kompositionsmusik og nydes bedst med åbne sanser og nysgerrige lyttelapper.

Søndag d. 11. august kl. 11

LIVET HUN VIL LEVE

Den dansk-iranske forfatter Shëkufe Tadayoni Heiberg vil fremføre en unik performance, der sammenfletter tekst og tekstil i et univers, som udspringer af den iranske frihedsbevægelse Kvinde - Liv - Frihed.

Gennem en timelang performance vil festivalens gæster, sammen med Shëkufe, aktivere sproget, utopierne og taktiliteten i håndens arbejde. Gæsterne indbydes til at træde ind i det kvindelige skaberrum – dét, der skaber rum til livet.

Shëkufe vil fremføre et bilingualt langdigt, der fletter det danske og persiske sprog sammen. Løbende vil hun smide de oplæste digtblade, som publikum inviteres til at tage med sig ud i verden.

Publikum inviteres desuden til at medskabe performancen, ved at flette og hækle videre på den lange kjole, som er hæklet af Shëkufes søster, Sol.

Denne smukke, visuelle performance er en hyldest til udfoldelsen af livets mangfoldige måder at være på;  de mange arter, etniciteter, køn og kønsidentiteter. Samtidig æres kunstnerens iranske ophav gennem sprog og handling.

Shëkufe laver performance lørdag kl. 13.

REST IN BEATS

Rest In Beats er et evigt kærlighedsprojekt. Både musikalsk og sjæleligt. Det er unik dansk/kurdisk livs-poesi og smukke kor-flader, der hviler ovenpå organiske og ørehængende beats. 

Duoen består af Rezwan Taha og Sebastian Thielke, som er kendt for deres intense synergi på scenen og for bl.a. sangene ‘Fugle kan dø’ og deres seneste EP ‘Synge Igen’. 

Kurdiske Rezwan Taha og hendes stemme besidder et sjældent nærvær og en inderlighed, der sammen med hendes dybt personlige tekstunivers tryllebinder lytteren. Kraftfuld sjælesang sammensmelter smerte, kærlighed og håb, og efterlader et publikum med en følelse af at være omfavnet. 

På Den Grænseløse Festival har de den fantastiske tyrkiske trompetisk Ruhi Erdogan med.

Rest in Beats spiller på festivalen lørdag kl. 20.

MATHILDE WALTER CLARK

Med et væld af litteraturpriser i bagagen må Mathilde Walter Clark være Danmarks mest ombejlede forfatter i 2024. Og det med god grund. Med den skelsættende bog om mink, “Det blinde øje”, sætter hun vores allesammens forhold til dyr, landbrug og sprog i et chokerende nyt lys. Der er et før og et efter “Det blinde øje”. Det er en kæmpe fornøjelse for os at kunne åbne Den Grænseløse Festival med Walter Clark på scenen. I en samtale med filosof Jakob Lovas, vil hun udfordre vores fasttømrede begreber om natur og fødevareproduktion, og give os et godt afsæt for mange spændende samtaler i løbet af festivalen.

Du kan opleve Mathilde Walter Clark fredag
kl. 16.

SNÖLEOPARDEN OG HENNING FRIMANN

Den fortryllende duo har spillet sammen i snart 20 år og prøvet lidt af hvert. Tag med på en rejse ud over stepperne med to legender af den danske eksperimental- og verdensmusikscene. Det er grooves som man gerne må blive væk i, og melodistumper der kan udløse impulsiv kognitiv pendulfart.

Snöleoparden og Henning Frimann spiller lørdag kl. 16.00.

MORGENYOGA 

Vi starter morgenen sammen Sally Morell og lækre flows, hvor du inviteres ind i kroppens langsomme tid, flyder ind og ud af bølgerne, og tænder ilden i din kerne. Fra dette radikale nærvær i eget væsen, kan vi gå ud i dagen med blødhed og hjertemod. Underviser: Sally Morell bor i Skovgårde og underviser i yoga, somatik og dans. Hun nørder mønstre i naturen og kroppen, og er nysgerrig på, hvordan kroppen kan være et anker i hverdagens og livets forandringer og overgange.

Der er yoga lørdag og søndag kl. 08.

NAMDORI

Fredag nat tager den 23-årige tanzaniske Aarhus-baserede DJ Namdori dig med ind i en fængslende og transformerende afro-inspireret rave. Hendes nøje udvalgte tracks vil transportere dig ind i et fascinerende elektronisk trylleformular. For Namdori handler det om, hvordan musikken føles i kroppen. Hun fanger dig på dansegulvet og spiller numre, der ligger hendes hjerte nært. 

Vær klar til en dansefest på den grænselæse festival til søde og sexede rytmer, percussions og tung bas.

Namdori spiller fredag aften klokken 23:30

HAVMØLLEN

Havmøllen vil igen i år danne rammen om Den Grænseløse Festival d. 9.-11. august.

De smukke bygninger er omfavnet af hav, træer, græsarealer og det gamle istidslandskab med Jernhatten, der nu snart består af blå og hvide anemoner og grønne trækroner.

Vi glæder os til at forvandle stedet til en festivalboble, hvor farverige telte og overraskelser skyder frem midt i de særlige og smukke omgivelser.

VINSMAGNING

ქართული ღვინო
Georgisk Vin
er et lille firma grundlagt af lydkunstner og komponist Sophia Sagaradze, der arbejder med kulturel brobygning mellem Danmark og Georgien, primært gennem georgisk traditionel vin.


Georgisk Vin fokuserer på at importere fremtrædende naturlige, økologiske og højkvalitetsvine fra små familievirksomheder, der anvender traditionelle og specielle fremstillingsmetoder.

Der er vinsmagning lørdag kl. 17.

LØRDAG

07:00 BØRNEMORGENMAD

08:00 Morgenyoga m. Sally Morell

08:00 Familiedans m. Matilde Lund

09:30 Morgensang m. Bjarke Jensen

10-12:00 BRUNCH

10:00 Bevægelsesworkshop ‘Shake the Dust’ m. Natasja Dannemann

11:00 Cumbian Colors

13:00 Sheküfe Helberg

15:00 Workshop om arbejdslivet m. Lean Pejtersen

15:00 Workshop om gopler og bobler m. Lisbeth Ankersen

16:00 Snöleoparden & Henning Frimann

17:00 Bevægelsesworkshop ‘Shake the Dust’ m. Natasja Dannemann

17:00 Vinsmagning

17:00 Cirkus m. Tonny Trifolikom

18-20:00 AFTENSMAD

20:00 Rest in Beast

22:00 JJ Paulo

23:00 NATMAD

23:30 DJ Hansn/Hoier

JUNGLELYD

Lad dig lede af den varmt lokkende lyd og forsvind ind i en magisk verden af hypnotiserende rytmer og eksotiske klangfarver. Med latinamerikas cumbia-tradition som konstant pulserende grundrytme indhyller Junglelyd scenen i alt fra tunge bas-grooves og dansable elektroniske udskejelser til rituel stammemusik, tropiske fløjter, horn og surfguitar. I en sublim sammensmeltning af den organiske og moderne musik formår Junglelyd med fingerfærdig virtuositet at sætte sig udover genrer som tropical bass, hiphop, 1960’ernes surfmusik og psykedelisk eksperimenterende jazz. Sådan skaber de ørehængende melodier over hypnotiserende beats i et glødende musikalsk møde, der gang på gang sætter liv i dansegulvet.

Junglelyd spiller lørdag aften kl. 22.

LEAN PEJTERSEN

Lean Pejtersen har et skarpt blik på den måde, vi har indrettet vores arbejdsliv. I bogen “Her er der ingen, der græder om fredagen” indsamler han virkelige beretninger fra helt normale menneskers arbejdsliv og gør dem til et flerstemmigt kor, der bliver til et tragikomisk vidnesbyrd om arbejdet i det senkapitalistiske samfund. 

På festivalen vil Pejtersen udfordre vores opfattelse af, hvad et meningsfuldt arbejdsliv indeholder, og stille spørgsmål til, hvad arbejde i grunden er for en størrelse. Og så vil han konstruere et lang-digt med festivaldeltagernes egne små anonyme bekendelser fra arbejdslivet. Du vil aldrig se tiden mellem 8 og 16 på samme måde igen.

Lean holder workshop lørdag klokken 15 og læser det fælles arbejdsdigt op søndag klokken 10.

AKABANGA

Akabanka er et dynamisk ensemble med dyb, rodfæstet viden om de forskellige rytmer i det vestlige- og østlige Afrika. Dybt forankret i den afrikanske diasporas nye strømninger, udfordrer Akabanga grænserne for moderne beatmusik. De blander lydene af rige traditioner, mens de frygtløst inkorporerer forskellige påvirkninger til deres egen unikke lyd. 

Gennem deres nysgerrighed guider Akabanga dig gennem forskellige landskaber af lyde, melodier og harmonier, der passer til både den opmærksomme lytter og entusiastiske danser. 

Akabanga spiller fredag kl. 17.

DJ HANSN/HOIER

For to år siden kunne du opleve elektroduoen Hansn/Hoier spille op til en mindeværdig dansefest i hønsehuset på Den Græseløse Festival. I år vil de agere DJ’s lørdag nat, hvor de har lovet at spille den musik, de selv er vokset op med. Forvent derfor alt fra slesk disko, elektro og acid house til masser af sukret pop og outsider rock. Hedengangne bangere glemt i skam. Dansefesten vender tilbage!

Hansn/Hoier spiller lørdag aften klokken 23:30

HAVET

Festivalen kysser Kattegats klare vand og inviterer til svømmetag.
Festivalkroppe hopper i havet - morgen, middag, aften, nat - og lader sol og måne omfavne deres salte hud.
Vi glæder os til det varmere vand og de friske dyp og fossilerne under vores fødder.

TONNY TRIFOLIKOM

Tonny Trifolikom er den rendyrkede klovn og gøgler. Han har optrådt i Cirkus Krone, Cirkus Schuman, De Gale Gøglere, Cirkus Freja, flere gange på TV og en enkelt gang som kongelig hofnar for selveste Dronning Margrethe. Igen i år er vi så heldige at han vil være en del af Den Grænseløse Festival. Professor Trifolikoms solokavalkade for evigt enfoldige, elendige alvorlige og alvorligt latterramte. Hvis du ikke passer ind i målgruppen, kan du godt komme til det, når du ser tusindkunstneren fremtrylle løver og elefanter, fjernstyre publikum og forvirre børn med snore og sakse.

Lørdag d. 10. august kl. 17.00. Alder 0-100.

EBELTOFT GÅRDBRYGGERI

Vi er utrolig glade for igen at samarbejde med det lokale bryggeri, Ebeltoft Gårdbryggeri - de leverer velsmagende drikkevarer af høj kvalitet, som vi kan nyde under hele festivalen, som en del af all inclusive billetten.

Fadølsanlæggene skænker:
Øl (flere varianter)
Sodavand (flere varianter) 

Vi glæder os til at nyde dejlige drikke med jer i sensommersolen!

SHAKE THE DUST

Shake the dust er en transformativ og somatisk praksis, hvor vi til en kick ass kurateret playliste guides til at give slip på alt det, der spænder ben for at vi kan være her med alt, hvad vi er. Vi bevæger os mellem stadier af gentagende bevægelser, restitution, given-slip og fri bevægelse. I kender øvelserne fra yoga, pilates, dans og træningscenteret. Praksissen er designet for alle og kan levere en vild kollektiv ekstase, opløftet lethed, adgang til kroppens naturlige sprog og kald, grin, sved samt en stærkere og mere resilient krop.

Kom og vær med, når Natasja Dannemann hjælper os med at ryste støvet af os.

Kom til Shake the Dust lørdag kl. 10 og kl. 17.

SØNDAG

07:00 BØRNEMORGENMAD

08:00 Morgenyoga m. Sally Morell

08:00 Familiedans m. Matilde Lund

09:30 Morgensang m. Bjarke Jensen

10-12:00 BRUNCH

10:00 Oplæsning m. Lean Pejtersen

11:00 Rumpistol

12:00 Afslutning fra scenen

KH MARIE

Fredag indtager KH Marie gårdscenen i trioformat. Med sig på scenen har hun Kenneth Nørby Andersen (guitar mm.) og Kasper Staub (keys). Den Aarhus-baserede sanger, lydkunstner, sangskriver, keyboardspiller og producer Marie Koldkjær Højlund er også kendt fra Marybell Katastrophy og Nephew. I 2020 udgav hun sit meget roste debutalbum Intet er nok, der bød på eksperimenterende elektropop med dansksprogede tekster skrevet i samarbejde med digteren Morten Søndergaard. 

Højlund har en ph.d. i audiodesign og er en prisbelønnet forsker.

KH Marie spiller på festivalen fredag klokken 20.

GOPLER & BOBLER 

Supersmagen Lisbeth Ankersen tager os med på et gopleeventyr. Vi skal smage og se på hvorfor gopler både er smukke, seje, farlige og problematiske. Nogle gopler ældes baglæns/er udødelige, mens andre har tænder, nogle er helt vildt giftige, andre er ubegribeligt smukke, nogle danser som ballerinaer eller laver en avanceret parringsdans – selvom de ingen hjerne har, nogle er så store som et køleskab med tentakler længere end en blåhval, nogle er udspekulerede jægere og andre er fredelige små landmandsgopler med en algefarm på maven så de er nødt til at svømme med bunden i vejret for at algerne kan få sollys.

Opblomstringer af gopler bliver mere og mere hyppige – de steder hvor havmiljøet og fiskene har det elendigt, trives goplerne. Men når goplerne først dominerer, er det svært at få biodiversiteten i havet tilbage. Så hvis vi ønsker at der fortsat skal være andre levende væsner end gopler i havet, må vi nok gøre noget.

Vi kommer vidt omkring – så barske emner og goplesnacks skylles ned med et glas bobler.

Du kan opleve Lisbeth Ankersen lørdag kl. 15.

CUMBIAN COLORS

Cumbian Colors udspringer ud fra ideen om at lave original musik, men uden at  glemme den populære cumbiamusiks rødder, som alle musikerne er vokset op med og har dyrket igennem årtier. Der er lagt op til fest, når Cumbian Colors går på  scenen med deres helt unikke latin drive, som skubber gang i enhver forsamling.  

Musikerne kommer fra Colombia, Chile og Danmark, og har mange års erfaring som professionelle musikere. 

Bandet spiller egne kompositioner inden for colombiansk cumbiamusik. Når Cumbian Colors går på scenen, bliver publikum ført ind i en varm musikalsk verden. Melodierne fra klarinetten, saxofonen og de dygtige sangere smelter sammen til en unik latinsound med lyden fra de tre percussionisters trommer samt bas og guitar. Cumbian Colors leverer et energisk sceneshow og løfter livemusikken til en medrivende oplevelse, som giver en stærk trang til at høre mere. 

Cumbian Colors spiller lørdag klokken 11.

EMMA HARRIS & SILLE SKOVGAARD

I årtier har vi betragtet jorden som et passivt materiale, der kunne tåle at blive pløjet, sprøjtet og dyrket intensivt, uden blik for konsekvenserne. På denne vandrende workshop over markerne udforsker vi nye tilgange til jord. Vi vil sanse, reflektere og tegne, alt imens vi træner os i at lægge mærke til jordens teksturer, farver og særlige kendetegn. For hvilke oversete former for liv og forbindelser udfolder sig dér i mulden? 

Inspireret af regenerative jordbrugspraksisser vil vi sammen prøve at gentænke jorden som et levende økosystem fyldt med mikroorganismer, som vi skal lære at samarbejde med for at kunne dyrke jorden i fremtiden. I fællesskab udforsker vi Valnøddemarken i dybden og undersøger, hvordan vi kan blive mere følsomme, åbne og modtagelige for det umiddelbart usynlige og lydløse liv under vores fødder.

Emma Harris og Sille Skovgaard er antropologer med speciale i regenerativt landbrug. Sammen laver de film og workshops, hvor de eksperimenterer med kunstneriske, sansende og legende formidlingsformater, der kan bryde med de gængse tilgange til jord. Sille Skovgaard er medforfatter til bogen “Lysbønder”, som udkom tidligere i år.

Workshoppen er fredag klokken 19.

MÅLTIDERNE

Vi skal dufte, se og smage morgen, middag, aften og nat! Og midt imellem det hele dukker der knas og grønt og sødt op ved baren.

Måltiderne under festivalen er centreret om det grønne og primært skabt af økologiske og lokalt producerede grøntsager og råvarer.

Vi mødes rundt om langbordene under teltdugen eller under den åbne himmel og sender delefadene rundt. Mellem venner, bekendte og nye ansigter.

Morgenmad kl. 8.00-9.30

Frokost kl. 12.00 – 14.00 – to seatings

Aftensmad kl. 18.00-20.00 – to seatings

Natmad når vi trænger allermest

Tovholderne i festivalkøkkenet er i år Karoline Cläesson og Solveig Fries, der sammen med et hold frivillige kreerer de smukke måltider.

FAMILIEDANS

Vi danser dagen og morgensolen varm. Vi skal bevæge os sammen til skøn musik og give den fuld gas i sjove og dejlige bevægelser sammen. Det er for alle aldre og der er ingen rigtige trin, kun inspiration til at lade rytmerne flyde igennem kroppen og hjerterne. Vi danser smil på læberne og gør klar til endnu en dag på den grænseløse festival.

Dans med lørdag og søndag kl. 8.

Ki! 

Efter sit imponerende debutalbum, The Boy from Haeundae Beach, udkommer Ki! nu med to albums henover ét år: Yong-Gwanglo Part One og Part Two. Yong-Gwanglo betyder "Smeltedigel" på koreansk; det er passende for både Ki!’s musik og hans personlige historie. Ki blev han født i Korea, men er vokset op i Danmark med navnet Christian Dall, og hans smag og viden om musik, produktion og sangskrivning kan helt klart betegnes som global.

I dette første dyk ned i Ki!’s smeltedigel finder vi groovy afrobeat, uforbeholden disco, over-the-top guitar, lo-fi guitaroptagelser i bedste field recording-stil, retro-futuristiske asiatiske synth-anthems og meget mere. Der er en helhedsorienteret tilgang til hans eklekticisme, der giver musikken en uimodståelig dybde.

Ki! spiller fredag kl. 22.